فرش قرمز صنعت نفت برای سرمایه‌گذاران؛ تضمین امنیت کامل سرمایه‌گذاری

فرش قرمز صنعت نفت برای سرمایه‌گذاران؛ تضمین امنیت کامل سرمایه‌گذاری

عصرنفت _ مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از حمایت همه‌جانبه این شرکت از سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی خبر داد و گفت: شرکت ملی نفت ایران آمادگی دارد تا تمام تضمین‌های لازم برای تأمین امنیت سرمایه‌گذاری در طرح‌های بالادستی نفت را ارائه کند.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصرنفت به نقل از شرکت ملی نفت ایران، حمید بورد با اشاره به رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه بالادست نفت و گاز ایران که روز سه‌شنبه، دوم اردیبهشت در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود، اظهار کرد: عزم شرکت ملی نفت ایران بر بهره‌مندی از سرمایه‌های بخش خصوصی در طرح‌های بزرگ صنعت نفت است و بر این اساس نسبت به برگزاری این رویداد مهم و تأثیرگذار در حوزه سرمایه‌گذاری اقدام کرده است.

وی با اشاره به اینکه صنعت نفت لکوموتیو اقتصادی ایران است، افزود: در صنعت نفت، تولید و توسعه، دو مقوله جدا از هم نیستند و برای دستیابی به رقم تولید مدنظر، لازم است نسبت به جذب گسترده سرمایه‌گذاری اقدام شود.

متعهد به تأمین امنیت سرمایه‌گذاری در نفت هستیم

معاون وزیر نفت برگزاری این رویداد را حاصل حدود هشت ماه کار فشرده در حوزه سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران دانست و گفت: از ابتدای شروع به کار دولت چهاردهم و با توجه به ضرورت سرمایه‌گذاری، یک تیم حرفه‌ای را برای تعیین نقاط ضعف و ارائه راهکارهای مربوط به توسعه سرمایه‌گذاری تعیین کردیم و امیدواریم با تلاش سازنده، شاهد تحولات چشمگیری در این حوزه باشیم.

بورد به اظهارات اخیر رهبر انقلاب درباره اهمیت تأمین امنیت سرمایه برای سرمایه‌گذاران اشاره کرد و افزود: شرکت ملی نفت ایران این آمادگی را دارد تا تمام تضمین‌های لازم برای تأمین امنیت سرمایه‌گذاری در طرح‌های بالادستی نفت را ارائه کند.

وی ادامه داد: تمام تلاش ما این است تا با جذب سرمایه و افزایش تولید نفت و گاز، شرایط لازم را برای تأمین سود حداکثری سرمایه‌گذاران فراهم کنیم.

ایران را به یک کارگاه بزرگ تبدیل می‌کنیم

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین از کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در قالب قراردادهای منعطف نفتی در حوزه سرمایه‌گذاری خبر داد و تأکید کرد: با تأمین امنیت و ایجاد حداکثر سود، فضای کافی را برای بهره‌برداری مالی سرمایه‌گذاران ایجاد خواهیم کرد.

بورد اضافه کرد: با جذب سرمایه‌گذاری مؤثر در طرح‌های صنعت نفت، ضمن توسعه و افزایش متوازن تولید میدان‌های نفتی و گازی، از ظرفیت پیمانکاران مختلف در حوزه‌های ساخت و اجرایی نیز بهره می‌بریم که این موضوع به رونق اشتغال و توسعه اقتصادی کشور کمک شایانی خواهد کرد.

وی افزود: قصد داریم با رونق سرمایه‌گذاری در صنعت نفت، ایران را به یک کارگاه بزرگ تبدیل کنیم.

استفاده از ظرفیت سرمایه‌های سرگردان مردمی

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، یکی از برنامه‌های این شرکت در جذب سرمایه‌گذاری را استفاده از جریان سرمایه‌ای ایرانیان خارج از کشور برشمرد و گفت: این منابع به‌صورت بالقوه وجود دارد و برای بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها، کافی است شرایط قراردادهای سرمایه‌گذاری را به سمت مشوق‌های مالی سوق دهیم.

بورد با اشاره به اینکه بخش مهمی از تأمین سرمایه طرح‌های بالادستی صنعت نفت می‌تواند از محل سرمایه‌های سرگردان مردمی تأمین شود، افزود: به این منظور پیشنهادهای خوبی در دست بررسی است که در زمان مقتضی اعلام می‌شود و به‌صورت گسترده از توان مالی مردمی در این حوزه استفاده می‌کنیم.

وی گفت: مشوق‌های در نظر گرفته‌شده در این بخش بسیار جذاب بوده و پیش‌بینی می‌شود با استقبال خوبی از طرف آحاد جامعه روبه‌رو شود.

دعوت از اندیشمندان برای اصلاح الگوهای قراردادی

معاون وزیر نفت، رویکرد شرکت ملی نفت ایران را در اصلاح الگوهای ساختاری قراردادی بسیار منعطف اعلام کرد و گفت: با توجه به ضرورت سرمایه‌گذاری، این آمادگی به‌طور کامل وجود دارد تا با دریافت نظرها و پیشنهادهای صاحب‌نظران در حوزه‌های مختلف اقتصادی، شرایط لازم برای تسهیل سرمایه‌گذاری و ایجاد جذابیت‌های دوسویه در قراردادهای صنعت نفت فراهم شود.

بورد با تأکید بر اینکه در این خصوص نباید به‌هیچ‌وجه دست از تلاش برداشت، تصریح کرد: رویکرد صنعت نفت دولت چهاردهم در این زمینه بسیار منعطف است، به‌طوری که هیچ مدل خاص قراردادی به‌صورت مصرانه مدنظر نیست و این آمادگی وجود دارد که با شناسایی نقاط ضعف، پیشنهادهای لازم برای ارتقای جذابیت قراردادها اجرایی شود.

وی اظهار کرد: این تغییر رویکرد در مصوبات اخیر هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران و سیاست‌گذاری‌های مقام عالی وزارت کاملاً قابل مشاهده است.

برداشتن موانع از سر راه سرمایه‌گذاران

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه در مدل‌های جدید قراردادی، ضریب بازگشت سرمایه به نحو قابل‌توجهی ارتقا یافته است، گفت: با توجه به ماهیت ارزی بودن این قراردادها، سود سرمایه‌گذاری در آنها تضمین‌شده خواهد بود.

بورد اظهار امیدواری کرد تا با حمایت دیگر دستگاه‌های اجرایی و قانون‌گذاری، موانع بر سر راه سرمایه‌گذاری در صنعت نفت کشورمان برداشته شود.

بنابراین گزارش، رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه بالادست نفت و گاز ایران، سه‌شنبه (دوم اردیبهشت) در سالن اجلاس سران با حضور مقام‌های سیاسی، اقتصادی و فعالان عرصه نفت و گاز برگزار می‌شود. در این رویداد بیش از ۲۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری در صنایع بالادستی نفت و گاز برای نخستین بار به‌صورت عمومی معرفی خواهد شد.