گزارش کامل برگزاری رویداد ملی صنعت فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی

گزارش کامل برگزاری رویداد ملی صنعت فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی

 

رویداد ملی صنعت فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی روز‌های 22 و 23  آبان در سه بخش سخنرانی، پنل های تخصصی و نمایشگاه با حضور مدیران و متخصصان ارشد دولتی و خصوصی در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد که در این رویداد ملی، با اهدای تندیس، از 18 مدیر برتر ارزش آفرین این صنعت تقدیر شد.

 


بر اساس این گزارش؛  دکترمحمد بهرامی ، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در رویداد ملی صنعت فراورده های نفت، گاز و پتروشیمی که با محورهای(امید آفرینی ، توانمندی سازی و مدیران ارزش آفرین )  روز 22 آبان ماه در مرکز همایش های صداوسیما برگزار شد گفت: جایگاه دوم ذخیره گازی و  چهارم نفت جهان را داریم، آیا شایسته است که دچار ناترازی‌هایی باشیم ! و هرجا که می‌رویم این بحث را مطرح کنند و راهکار آن را جویا شوند؟ راهکار در کوتاه مدت افزایش تولید و بهینه است تا مشکلات اقتصادی را به حداقل برسانیم. در این مسیر تنها بخشی که می‌تواند مشکلات را مرتفع کند بخش خصوصی است.


نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: خیلی از پتانسیل های ما در اختیار سازمان ها است و جالب اینجاست که فساد و ناکارآمدی نیز همان جاست و این بخش خصوصی است که باید با یک چارچوب مناسب و درست در این بخش، انجام وظیفه کند.

وی تصریح کرد: این وظیفه دولت، مجلس و مسئولان است که رفاه و آسایش را در اختیار جامعه و مردم قرار دهند چون معیشت مردم، وظیفه همه ما است که خوب عمل نکردیم.

وی در عین حال بیان کرد: بخشی از موفقیت‌ها به دلیل وجود جوانان نخبه ما است و این در حالیست که درصدی از نخبگان ما از کشور خارج شدند و خواهش من این است که بخش خصوصی کمک کند و از الگوهای موفق کمک بگیرند.

 وی گفت: دنیا به سمت انرژی‌های نو و پاک رفته و سال‌های آتی، ارزش افزوده‌ای که ما در منابع زیرزمینی داریم حدود 50 تا 60  درصد کاسته می‌شود پس باید از همین حالا بتوانیم از تمامی ظرفیت‌هایمان استفاده کنیم.


بهرامی گفت:  دلیل ناترازی‌ها در کشور کار نکردن بر روی تولید و مشکلات این حوزه است و تا در این زمینه برنامه‌ریزی مناسب صورت نگیرد توفیقی نخواهیم داشت و کمیسیون انرژی مجلس از  مدیران مرتبط برای حل ناترازی ها برنامه عملی خواسته است که علاوه بر بر بررسی این برنامه ها، نظارت لازم را بر آنها خواهیم داشت.


وی با بیان اینکه باید برای حل مشکلات از طریق مهندسی معکوس از الگوهای کارآمد استفاده کنیم، گفت: سرانه درآمد ماهانه در کشورهای پیشرفته بیش از 100 میلیون تومان در کشور کمتر از 6 میلیون تومان است. بنابراین جای کار بسیار زیادی داریم و همه بخش ها باید با همکاری یکدیگر بتوانند خروجی های موثرتری داشته باشند.

⭐ *«اَبرِ نفت »زیرساخت متمرکز مبتنی بر هوش مصنوعی نیاز دارد* 

 همچنین دکتر  علیرضا قشقاوی _ معاون توانمندسازی زیست بوم سازمان ملی هوش مصنوعی _ در  رویداد ملی صنعت فراورده های نفت، گاز و پتروشیمی که با محورهای(امید آفرینی ، توانمندی سازی و مدیران ارزش آفرین ) برگزار شد گفت : هوش مصنوعی تمدن جدیدی را پایه ریزی می کند و در ۱۰ یا ۲۰سال آینده در دنیایی زندگی خواهیم کرد که ابعاد مختلف زندگی بشری و همه چیز را دستخوش تحول اساسی خواهد کرد.

 وی گفت: مقام‌معظم رهبری تاکید دارند که در مسئله‌ی هوش مصنوعی باید حدّاقل به ده کشور اوّل دنیا در این مسئله برسیم و هر ملّتی که امروز در زمینه‌ی این دانش های جدید عقب بیفتد، سرنوشتش، سرنوشت آن ملّتهایی است که در آغاز انقلاب صنعتی عقب افتادند و مستعمره، فقیر و ذلیل شدند.

قشقاوی گفت : معظم له نسبت هوش مصنوعی با بقیه فناوری ها مثل مقایسه واگن و لوکوموتیو دانستند که هر فناوری را می‌توان یک واگن تصور کرد و لوکوموتیو را هوش مصنوعی .


معاون توانمندسازی زیست بوم سازمان ملی هوش مصنوعی  با بیان اینکه مهم‌تربن اثر  هوش مصنوعی بر کسب و کارها ، افزایش بهره وری و کاهش قیمت تمام شده محصولات خواهد بود گفت:این باعث شده که پیش بینی ها حاکی از رشد دو برابری تولید ناخالص داخلی کشورهای صنعتی در 5تا 10سال آینده دارد .


قشقاوی تاکید کرد: ما در صنایع مختلف سر دو راهی قرار گرفته ایم که یا مسلط به ابزارهای هوش مصنوعی خواهیم شد و اگر آماده نباشیم وقتی موج فراگیر هوش مصنوعی بیاید محکوم به دنباله روی دیگران خواهیم بود.

وی تحول دیجیتالی را مقدمه ورود به دوره هوش مصنوعی دانست و افزود: ما با فقر داده مواجه هستیم و باید معماری منسجم داده داشته باشیم و در واقع یک انبار یا دریاچه داده منسجم داشته باشیم. 

 وی در عین حال با اشاره به موضوع ابر نفت بیان کرد: یکی از موضوعات مطروحه بحث《اَبرِ نفت 》است. اما این امر زیرساخت متمرکزی برای توسعه مدل های هوش مصنوعی لازم دارد و بازار بزرگی در انتظار است .

وی تاکید کرد: وظیفه ما در سازمان ملی هوش مصنوعی ، تسهیل گری است و نباید  دنبال راهکاری از بیرون از صنعت باشیم. 


⭐ *مهم ترین شاخصه های تعیین مدیر برتر ارزش آفرین* 

بر اساس این گزارش؛ در ابتدای مراسم‌نیز ، دکتر وحید گرشاسبی, دبیر این  رویداد  ملی گفت:  توانایی رهبری و توجه به منابع انسانی، توسعه تولید و افزایش صادرات، اشتغال زایی، توجه به مسوولیت های اجتماعی، مدیریت بحران، جلب مشارکت و سرمایه گذاری، حضور در بازارهای ملی و بین المللی، توجه به تغییرات جهانی و ارایه راهکارهای نوین و استفاده از هوش مصنوعی ،  از مهمترین شاخصه های تعیین مدیر برتر ارزش آفرین است.

 دبیر رویداد ملی صنعت فراورده های نفت، گاز و پتروشیمی که با محورهای(امید آفرینی ، توانمندی سازی و مدیران ارزش آفرین )  افزود: برگزاری اینگونه همایش‌ها ارتباط مستقیم و موثری بین بخش دولتی و خصوصی ایجاد می‌کند و در این رویداد از 18 مدیر ارزش آفرین  این صنعت قدردانی می شود و تصمیم گرفتیم این رویداد را در قالب ۳ پارامتر امید آفرینی، توانمندسازی و مدیران ارزش آفرین برگزار کنیم .

 

وی گفت: بیش از ۶ ماه است که درگیر برگزاری این رویداد هستیم و البته مشکلاتی داشتیم ولی پرقدرت ادامه دادیم و دبیرخانه این رویداد، دائمی خواهد شد و طبیعتاً تاثیرات مثبتی برای این صنعت به  همراه خواهد داشت.


⭐ *برگزاری سه پنل تخصصی در رویداد ملی صنعت فراورده های نفت،گاز و پتروشیمی* 

بر اساس این‌گزارش در این رویداد ملی همچنین سه پنل تخصصی با حضور مدیران و کارشناسان متخصص و با تجربه در این صنعت و صنایع مرتبط برگزار شد .

⭐ *پنل تخصصی صنعت روانکارها* 

در  پنل تخصصی صنعت روانکارها، تکنولوژی‌های موجود در بخش تولید و بازیافت روانکارها و  کاربری‌های متنوع انواع روانکارها مورد بررسی قرار گرفت.


سید ابوالقاسم هاشمی رئیس این پنل با تشکر از برگزارکنندگان این رویداد و حاضرین در همایش اظهار کرد که ما به دنبال منافع صنفی و در واقع منافع ملی هستیم.


هاشمی گفت: باید وزارت صمت یک نفر را برای صنعت ما به عنوان متولی انتخاب کند چون کشور ما از این مزیت بسیار خوبی که در حوزه بازیافت وجود دارد استفاده نمی‌کند که موجب ارزآوری می‌شود.


وی در پاسخ به سوالی گفت: 
 در رابطه با هوش مصنوعی و  تکنولوژی‌های فناورانه، اقداماتی انجام شده ولی هنوز اجرایی نشده و بیشتر حالت نرم‌افزاری است که امیدواریم به سخت‌افزار برسد.


دکتر حسن فرخ زاد، عضو هیئت مدیره شرکت نفت ایرانول در این پنل اظهار کرد:  صنعت روانکار از صنایع کلیدی و حیاتی است و در کشورهای مختلف به ویژه کشورهایی که از نظر صنعتی در حال توسعه هستند مهم است و به هر حال محصولات این صنعت علاوه بر حوزه خودرویی و ماشین‌های دیزلی در صنایع دیگر نیز کاربرد دارد .

همچنین چند نرخی بودن ارز از دیگر مشکلات ما محسوب می‌شود. بخش خصوصی را باید فعال‌تر کنیم و با بخش‌های خصوصی کشورهای دیگر تعامل کنیم .


وی تاکید کرد: چرا دفاتر منطقه‌ای نداریم ؟خیلی از این شرکت‌ها باید دفاتر منطقه‌ای داشته باشند .


همچنین قیمت گذاری دستوری از دیگر چالش هاست. بروکراسی های اداری و خود تحریمی‌ها نیز از دیگر مواردی است که امیدوارم با ادامه این همایش‌ها  و تبدیل آن به دبیرخانه دائمی،  تعاملانشان با مسئولان و ارگان‌های مرتبط برای برطرف کردن مشکلات ، بیشتر شود.

علیرضا کریمی ،مدیر عامل شرکت روشن موتور پردیس نیز در این پنل  گفت:  تحریم‌ها باعث شده دسترسی ما به صاحبان صنعت پالایش مجدد که در دنیا داریم، کوتاه شود و نتوانیم از امتیازاتی که هر شرکت خصوصی در دنیا می‌تواند از صنعت بازیافت استفاده کند،  بهره مند شویم. هنوز دولت به این باور نرسیده که بازیافت می‌تواند بازوی کمکی خوبی در اقتصاد کشور و تولید باشد .

وی گفت: مشوق‌ها و معافیت‌های مالیاتی در صنعت بازیافت نداریم که این‌ها انگیزه را از صنعتگر می‌گیرد هنوز ۹۰ درصد این صنعت به روش سنتی و قدیمی اداره می‌شود.

 این صنعت متولی ندارد. ما مشکلات و چالش های خودمان  را به چه کسی بگوییم؟ هنوز برای صادرات کدِ تعرفه اختصاصی برای بازیافت نداریم .

 وی تاکید کرد: بزرگترین چالش ما آشتیِ بخش دولتی و خصوصی است ولی متاسفانه  دولت به بخش خصوصی اهمیت نمی‌دهد .


⭐ *پنل تخصصی  مالی، مالیاتی، سرمایه‌گذاری و ریسک‌های بیمه‌ای* 


همچنین پنل دوم  رویداد ملی صنعت  فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی،  با موضوع مالی، مالیاتی، سرمایه‌گذاری و ریسک‌های بیمه‌ای بود که  به چالش‌های سامانه‌های مودیان و ارزش افزوده ، چالش‌های رفع تعهدات ارزی صادرات و واردات، سرمایه‌گذاری و شیوه‌های لیزینگ تجهیزات نفتی و شیوه‌های کاهش ریسک خدمات  بیمه‌ای در صنعت فرآورده‌های نفتی پرداخت .


رئیس پنل، آقای سید امیر حسینی،  مشاور در حوزه مالی و مالیاتی بود همچنین مصطفی پیرانی از مدیران شبکه بانکی کشور و  آقای سجاد حیدری جعفری ، مدرس و مشاور مالیاتی در این پنل به ارائه توضیحات و نکات ارزشمندی در این خصوص  پرداختند.


سید امیر حسینی گفت : متاسفانه دولت در حوزه آگاهی‌های مالیاتی بسیار ضعیف عمل کرده و حتی افرادی که با سازمان امور مالیاتی سر و کار دارند آگاهی‌های لازم را ندارند همه این‌ها می‌تواند مشکلات جرائم مالیاتی ،توقیف اموال و مشکلات دیگر را به همراه داشته باشد، بنابراین آشنایی مدیران با مباحث مالیاتی بسیار مهم است و کارشناسان‌مربوطه علاوه بر مباحث تئوری، باید به صورت تجربی نیز تجربیات خوبی داشته باشند.


همچنین سجاد حیدری جعفری ، مدرس و مشاور مالیاتی گفت:  با اجرای قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان، سیستم مدرن مالیاتی اجرا خواهد شد که نیازمند شناخت کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی با این گونه مباحث می‌باشد و عدم شناخت و آموزش مودیان، چالش‌های فراوانی ایجاد خواهد کرد.

در این‌پنل، مصطفی پیرانی از مدیران شبکه بانکی کشور  گفت:  در سیستم بانکی چون پتروشیمی از زیرساخت‌های اصلی کشور است همیشه نگاه ویژه‌ای به آن شده و ترنول مالی خوبی دارد و ترکیب بانک ،بورس ،بیمه و مالیات ترکیب خوبی است اما واقعیت آن است با هر تغییری ، چالش‌هایی ایجاد می‌کند که باید راهکارهایی برای آن اندیشیده شود.

در عین‌حال سید احمد حسینی معاون شبکه فروش و امور استان‌ها بیمه ما گفت :صنعت بیمه به ویژه در ایران مهجور است و سهم اندکی در پروژه‌های اقتصادی دارد و نیاز است که صنعت بیمه را با کمک شما عزیزان، تعالی بخشیم و  از ظرفیت‌های مشترکی که در اختیار داریم بتوانیم صنعت پتروشیمی را ارتقا دهیم.

در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی پوشش‌های مختلفی در صنعت بیمه داریم  و پوشش‌های جدیدی به واسطه ریسک‌های جدید نیز در حال تولید است .

سهامدار عمده ما بانک ملت است و  بانک ملت در اکثر پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی، پروژه‌های ساحلی و فراساحلی نقش پررنگی دارد.


⭐ *پنل تخصصی آینده پژوهی* 

همچنین در پنل سوم این رویداد با عنوان آینده پژوهی در انرژی که رئیس این پنل پروفسور حسن میرزاپور بود، درباره ساختار کلی سناریوهای آینده نفت و گاز و آینده پژوهی در تربیت مدیران راهبردی صنعت فرآورده‌های نفتی صحبت شد .

همچنین پروفسور سید صدرالدین نجاتی گیلانی که دارای مدیریت کسب و کار DBA  است در این پنل تاکید کرد:  یک تفکر اشتباه در کشور ما وجود دارد و آن این است که بدانیم که نفت و گاز ما بدون نخبگان و افراد متخصص ارزشی ندارد. 
چرا مدیران ما شجاع نیستند؟ چرا مدیران ما راحت طلب هستند؟ اگر ما خصوصی هستیم باید معنای خصوصی را بفهمیم.

 
 دکتر عزیز علیزاده،  آینده پژوه و متخصص علوم شناختی در این پنل اظهار کرد : اگر شما بتوانید آینده را به طور دقیق پیش‌بینی کنید در آن صورت نمی‌توانید آن را تغییر دهید بنابراین ما چون می‌توانیم در آینده تاثیرگذار باشیم بنابراین نمی‌توانیم آن را پیشگویی کنیم.

آینده پژوهی از این نقطه آغاز می‌شود یعنی رسیدن به این درک که آینده ،غیر قابل پیشگویی است و همواره توأم با عدم قطعیت است .


⭐ *اسامی مدیران برتر این رویداد ملی* 

لازم به ذکر است ؛ در این رویداد ملی از 18 مدیر برتر ارزش آفرین تقدیر شد. تندیس های اهدا شده به مدیران ارزش آفرین این رویداد از سوی شرکت سرآمد هنر اصفهان (سُها )طراحی و تولید شده است.


اسامی مدیران برتر این همایش به شرح زیر می باشد:

جناب آقای مهندس مهرداد ابراهیمی 

جناب آقای مهندس سید سینا ابراهیمی 

جناب آقای مهندس هومن استکی

 جناب آقای دکتر محمد حسن امیدی

 جناب آقای مصطفی پیرانی
 
جناب آقای مهندس علیرضا صادق حسینی


 جناب آقای سید امیر حسینی 


جناب آقای سجاد حیدری


جناب آقای دکتر عزیز علیزاده 

جناب آقای مهندس حسن فتحی

جناب آقای مهندس رضا فخاری

 جناب آقای دکتر نورالله کثیری 

 جناب آقای علیرضا کریمی 

جناب آقای مهندس منصوری 

جناب آقای دکتر سید علی موسوی 

جناب آقای پروفسور حسن میرزاپور 

جناب آقای پروفسور سید صدرالدین نجاتی گیلانی 

جناب آقای سید ابوالقاسم هاشمی