پنل تخصصی صنعت بازیافت روانکارها و کاربریهای آن
بر اساس اینگزارش در رویداد ملی صنعت نفت ، گاز و پتروشیمی سه پنل تخصصی با حضور مدیران و کارشناسان متخصص و با تجربه در این صنعت و صنایع مرتبط برگزار شد .
در پنل تخصصی صنعت روانکارها، تکنولوژیهای موجود در بخش تولید و بازیافت روانکارها و کاربریهای متنوع انواع روانکارها مورد بررسی قرار گرفت.
سید ابوالقاسم هاشمی رئیس این پنل با تشکر از برگزارکنندگان این رویداد و حاضرین در همایش اظهار کرد که ما به دنبال منافع صنفی و در واقع منافع ملی هستیم.
هاشمی گفت: باید وزارت صمت یک نفر را برای صنعت ما به عنوان متولی انتخاب کند چون کشور ما از این مزیت بسیار خوبی که در حوزه بازیافت وجود دارد استفاده نمیکند که موجب ارزآوری میشود.
وی در پاسخ به سوالی گفت:
در رابطه با هوش مصنوعی و تکنولوژیهای فناورانه، اقداماتی انجام شده ولی هنوز اجرایی نشده و بیشتر حالت نرمافزاری است که امیدواریم به سختافزار برسد.
دکتر حسن فرخ زاد، عضو هیئت مدیره شرکت نفت ایرانول در این پنل اظهار کرد: صنعت روانکار از صنایع کلیدی و حیاتی است و در کشورهای مختلف به ویژه کشورهایی که از نظر صنعتی در حال توسعه هستند مهم است و به هر حال محصولات این صنعت علاوه بر حوزه خودرویی و ماشینهای دیزلی در صنایع دیگر نیز کاربرد دارد .
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای ما در این صنعت این است که ما تنها روغنی که داریم، چهار پالایشگاه تولید میکنند گفت: اگر چند صد میلیون دلاری که صرف واردات روغن در این صنعت میکنیم، یک صدم آن را خرج میکردیم میتوانستیم در این حوزه بومیسازی داشته باشیم و با کارهای دانش بنیان و فناورانه اقدامات مهمی را انجام دهیم.
فرخ زاد گفت: یکی از مشکلات مهم ما این است که بیشتر گردش مالی صنعت روانکار ،حول چهار شرکت بزرگ پالایشگاهی میچرخد ولی این ظرفیت وجود دارد که بسیاری از شرکتهای دانش بنیان ،حولِ اینها شکل بگیرد .
بحث فناوری بسیار مهم است که متاسفانه خیلی از آن استفاده نمیکنیم و میتوانیم تولید فناوری یا انتقال دانش داشته باشیم
وی با بیاناینکه بحث توسعه صنعت ارزش افزوده صنعت روانکار از موضوعات مهم دیگر است که باید به آن توجه شود گفت: از دیگر چالشهای ما حاکمیتی و دولتی بودن این صنعت در ایران است که البته به واسطه حاکمیتی بودن، مزایایی داشته و حمایتهایی از آن می شود ولی مهمترین چالش ما عدم ثبات مدیریت و انتخاب مدیران شایسته است.
البته قطعاً مدیران شایسته ای بودند که توانستیم موفقیتهایی را به دست بیاوریم ولی متاسفانه دوره این گونه مدیریتها کوتاه است و نمیتواند به تصمیمات بلند مدت بیانجامد و از طرفی ممکن است مجموعههای بالادستی تصمیماتی بگیرند که مشکل ساز شود.
او با بیاناینکه از چالشهای دیگر در این صنعت بحث صادرات، به خصوص صادرات محصول نهایی است گفت: البته ماده خام را به روشهای مختلف صادر میکنیم که این افتخار ندارد بلکه باید آن را به ماده ارزش افزوده بالاتر تبدیل کنیم.
همچنین چند نرخی بودن ارز از دیگر مشکلات ما محسوب میشود. بخش خصوصی را باید فعالتر کنیم و با بخشهای خصوصی کشورهای دیگر تعامل کنیم .
وی تاکید کرد: چرا دفاتر منطقهای نداریم ؟خیلی از این شرکتها باید دفاتر منطقهای داشته باشند .
همچنین قیمت گذاری دستوری از دیگر چالش هاست . بروکراسی های اداری و خود تحریمیها نیز از دیگر مواردی است که امیدوارم با ادامه این همایشها و تبدیل آن به دبیرخانه دائمی، تعاملانشان با مسئولان و ارگانهای مرتبط برای برطرف کردن مشکلات ، بیشتر شود.
بر اساس این گزارش؛ علیرضا کریمی ،مدیر عامل شرکت روشن موتور پردیس نیز در این پنل گفت: تحریمها باعث شده دسترسی ما به صاحبان صنعت پالایش مجدد که در دنیا داریم، کوتاه شود و نتوانیم از امتیازاتی که هر شرکت خصوصی در دنیا میتواند از صنعت بازیافت استفاده کند، بهره مند شویم. هنوز دولت به این باور نرسیده که بازیافت میتواند بازوی کمکی خوبی در اقتصاد کشور و تولید باشد .
وی گفت: مشوقها و معافیتهای مالیاتی در صنعت بازیافت نداریم که اینها انگیزه را از صنعتگر میگیرد هنوز ۹۰ درصد این صنعت به روش سنتی و قدیمی اداره میشود.
این صنعت متولی ندارد. ما مشکلات و چالش های خودمان را به چه کسی بگوییم؟ هنوز برای صادرات کدِ تعرفه اختصاصی برای بازیافت نداریم .
وی گفت: بخش خصوصی همیشه برای آوردن سرمایهگذاری در تکنولوژیهای روزِ دنیا پیش قدم بوده و باید حمایت شود .آماده سرمایهگذاری هستیم ولی متاسفانه حمایت نمیشویم.
وی تاکید کرد: بزرگترین چالش ما آشتیِ بخش دولتی و خصوصی است ولی متاسفانه دولت به بخش خصوصی اهمیت نمیدهد .
ثبت دیدگاه