سنای آمریکا احتمال تبانی بین شرکت‌های نفتی و اوپک را بررسی می‌کند

سنای آمریکا احتمال تبانی بین شرکت‌های نفتی و اوپک را بررسی می‌کند

عصرنفت _ کمیته بودجه سنای ایالات متحده احتمال هرگونه تبانی احتمالی برای قیمت‌گذاری نفت شرکت‌های آمریکایی را با اوپک بررسی می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصرنفت به نقل از رویترز، کمیته بودجه سنای آمریکا روز پنجشنبه (هفتم تیر) در آخرین تلاش نمایندگان دموکرات برای تحت فشار قرار دادن شرکت‌های انرژی، تحقیقاتی را آغاز کرد تا هرگونه تلاش تولیدکنندگان نفت این کشور را برای هماهنگی غیرقانونی قیمت نفت با سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بررسی کند.

اکسون موبیل، شورون، کونوکو فیلیپس و ۱۴ شرکت دیگر از جمله تولیدکنندگانی هستند که تحت بررسی این کمیته قرار گرفته‌اند.

پس از آنکه کمیسیون فدرال تجارت ایالات متحده (FTC) اسکات شفیلد، مدیرعامل پیشین شرکت پایونیر نچرال ریسورسز را با اتهام تلاش برای تبانی با اوپک برای افزایش قیمت‌های نفت، از عضویت در هیئت‌مدیره شرکت اکسون منع کرد، بسیاری از نمایندگان دموکرات سنای آمریکا ماه گذشته احتمال تبانی شرکت‌های نفتی را با سازمان‌های تولیدکننده نفت مطرح کردند. اقدام کمیسیون فدرال تجارت ایالات متحده در حالی انجام شد که این کمیسیون خرید ۶۰ میلیارد دلاری شرکت پایونیر از سوی شرکت اکسون را تأیید کرده بود.

بر اساس این گزارش، شلدون وایت هاوس، سناتور دموکرات و رئیس کمیته بودجه سنای آمریکا، خواستار تحقیق درباره شرکت‌ها شده است.

وی در بیانیه‌ای عنوان کرد: بر اساس رویدادهای اخیر مربوط به شرکت پایونیر نچرال ریسورسز من نگران احتمال تبانی و انجام فعالیت‌های ضدرقابتی شرکت‌های نفت و گاز با اوپک‌پلاس هستم که سبب افزایش قیمت نفت خام و در نتیجه تحمیل هزینه‌های بالاتر نه‌تنها برای خانواده‌ها، بلکه برای دولت آمریکا می‌شود، آن هم زمانی که این کشور برای تکمیل ذخایر راهبردی خود نفت خام می‌خرد.

اوپک‌پلاس یک گروه تولیدکننده نفت است که با کاهش تولید نفت به‌منظور حمایت از قیمت‌ها موافقت کرده‌ است. دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، پس از فروش ۱۸۰ میلیون بشکه از ذخایر این کشور در سال ۲۰۲۲، در تلاش برای کنترل قیمت سوخت پس از آغاز درگیری‌ها بین روسیه و اوکراین، به‌آرامی ذخایر راهبردی را پر می‌کند.

بتانی ویلیامز، سخنگوی مؤسسه نفت آمریکا گفت: این یکی دیگر از شاهکارهای سال انتخابات برای منحرف کردن توجه از سیاست‌های نادرست است، زیرا دولت برای تأمین تقاضای رو به رشد انرژی مقرون‌به‌صرفه و قابل‌اعتماد همچنان به تولیدکنندگان خارجی متکی است.

براساس این گزارش، وایت هاوس از شرکت‌ها خواسته است هرگونه ارتباط با اعضای دبیرخانه اوپک و اوپک‌پلاس در زمینه تولید نفت، قیمت نفت خام و رابطه بین تولید و قیمت‌گذاری فرآورده‌های نفتی از ژانویه ۲۰۲۰ تاکنون را تا تاریخ ۱۲ ژوئیه (جمعه، ۲۲ تیر) ارائه دهند.