صرفه جویی 173 میلیارد ریالی در پالايشگاه دوم پارس جنوبي
عصرنفت: مدیر پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی از پایش مبادی هدررفت و مدیریت مصرف مواد شیمیایی طی 10 ماهه نخست سال جاری توسط متخصصان و كاركنان این مجموعه و صرفه اقتصادی 173 میلیارد ریالی در شرایط جنگ اقتصادی خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصرنفت به نقل از روابط عمومي شركت ملی گاز ایران، حسین باغبان مدیر پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی در بيان اقدامات مثبت واحدهای این پالایشگاه در جهت کنترل مصرف بهینه مواد شیمیایی گفت: كاركنان پالایشگاه دوم پارس جنوبي در واحد پالایش گاز و اداره مهندسی و بهره برداری با پایش مستمر و موثر مبادی هدررفت مواد شیمیایی و به دنبال آن جلوگیری از هدررفت از طریق نوسازی و تعمیر مبادی شناسایی شده طی 10 ماهه نخست سال 1401 توانستند ضمن حفاظت از محیط زیست، رکورد بی نظیری در مدیریت مصرف بهینه و جلوگیری از هدررفت مواد شیمیایی را ثبت کنند.
وی افزود: پایش و کنترل منظم كاركنان بهرهبرداری و مهندسی فرآیند از طریق افزایش سرعت جابه جایی مبدل های معیوب، کنترل مشكل کفزايي به منظور کاهش فرار ماده آمين، كنترل نوسانات بر روی مبدل های صفحه ای، تهيه و اجراي دستورعملها عملياتي و برشورهاي آموزش كاربردي، بخشی از اقدامات صورت گرفته به منظور مدیریت و کاهش مصرف مواد شیمیایی بوده است.
باغبان با اشاره مصرف مواد شیمیایی در ردیفهای گازی در دو سال گذشته تصريح کرد: درصد كاهش مصرف متوسط ماهانه سال جاري نسبت به متوسط دو سال قبل از آن در سه ماده پرمصرف آمین، پروپان و متانول به ترتیب 57.39، 20.15 و 42.19 درصد بوده است.
وي ادامه داد: به طوری که در طی سال 99 تا سال جاري در مجموع برای ماده آمین مصرف پالایشگاه از 157.8 به 47 متر مکعب، برای ماده پروپان مصرف پالایشگاه از 787 به 670 متر مکعب و برای متانولاز 255 به 128 مترمکعب با کاهش همراه بوده و اکنون در 10 ماهه اول سال 1401 با اقدامات فوق الذکر در مجموع به ارزش 173 میلیارد ریال صرفه جویی داشته است.
مدیر پالایشگاه دوم با اشاره به اهمیت رسیدن به این دستاورد مهم یادآور شد: این رکورد در شرایطی بدست آمده است که کشور در شرایط جنگ اقتصادی است و تحریمهای بخش صنعت نفت، گاز و پتروشیمی نیز همچنان پابرجاست.
وی افزود: پالایشگاه دوم در آستانه 20 سالگی عمر بهره برداری خود با تولید قریب به 60 میلیون مترمکعب گاز شیرین در روز فراتر از ظرفیت پیش بینی شده خود در طراحی یعنی 50.5 میلیون مترمکعب در روز، رکورددار تولید پایدار در بین پالایشگاههای دوفازی بوده و این موضوع بیانگر آن است که این دستاوردها در شرایط تحریم بدون خلل موثر بدست آمده است که بیانگر عدم تاثیر موثر تحریم بر تولید پایدار بوده است.
باغبان تصریح کرد: متخصصان و كاركنان پالایشگاه دوم پارس جنوبي باتکیه بر دانش و تجربه بومی و استفاده از قطعات تولید داخل در شرایط جنگ اقتصادی همت گمارده اند و ماحصل آن صرفه جویی اقتصادی بالغ بر 173 میلیارد ریالی تنها در یکی از فرآیندهای تولیدی است که بدان اشاره شد.
وی در ادامه گفت: مجموعه اقدامات دانش بنیان، مبتکرانه و متکی به تجارب همکاران به منظور افزایش قابلیت اطمینان و سطح دردسترس پذیر بودن دستگاه ها در کنار رسیدن به رکوردهای جدید در زمینه تولید پایدار گاز ادامه دار خواهد بود.
ثبت دیدگاه